Els secrets de la carn a la brasa

brasagraellada

Per preparar una bona graellada només hi ha un secret: triar la millor carn. Els nostres experts us guiaran per oferir-vos els millors productes per elaborar una barbacoa exquisida!

 A Carns Trias trobareu qualsevol tipus de carn, ja sigui envasada, o bé amb el tall tradicional dels carnissers.

BOTIGA

Per començar la graellada és convenient fer primer els xoriços, les salsitxes, la botifarra, les hamburgueses, les aletes de pollastre, etc.

Després ja podem passar a la carn amb os.  El pollastre resulta ideal, així com el conill. Del pollastre, la millor part és la cuixa, que amb la seva pell es converteix en la peça reina de la majoria de graellades.

Dels porcs, les peces més adequades són les costelles o la cansalada, tot i que també hi ha altres parts que podem tastar, com el secret. Les costelles i l’espatlla són les millors peces dels corders. I pel que fa al boví, les millors parts són l’entrecot, la mitjana i el cor de filet. 

Preparació:

És millor que la carn estigui fora de la nevera un parell d’hores abans de cuinar-la, ja que d’aquesta manera, quan la fem no es quedarà freda per dins. Abans de posar-la a la brasa, ens assegurarem que la superfície està calenta, i a una alçada de no més de 3 o 4 centímetres. Després la podem posar més alta.

 Les peces de carn es van col·locant seguint una regla: primer totes per la part de l’os, excepte amb el pollastre, que el posarem primer per la part de la pell perquè així no es quedarà enganxada quan li donem la volta.

Si punxem la carn i encara surt sang, segurament li falta temps per acabar de fer-se.

La sal, millor en escames, i la posem a la segona volta, o si es vol un cop la carn ja estigui cuinada. Una altra opció són les espècies, o els preparats com el chimichurri.

A més, al mateix temps que fem la carn podem rostir uns pebrots, i si voleu innovar, us recomanem el formatge provolone. Demaneu-ne un tall i feu-lo a la brasa. Després el podeu menjar amb una mica d’oli i orenga. Us encantarà!