Com preparat l’entrecot perfecte

entrecot-perfecte

ENTRECOT VEDELLA

 

Uns minuts al forn i després a la paella

Vegem doncs, pas a pas, com es prepara. L’ideal és utilitzar trossos gruixuts, d’aquests que adoren els amants del bon bistec, perquè l’efecte sigui potent.

Poseu el forn a preescalfar a una temperatura d’entre 90 i 135 graus. Com menys calent estigui, la carn es cuinarà també de manera més uniforme. Si teniu un forn precís i de bona qualitat, podeu provar fins i tot a baixar algun grau més.

Salpebreu l’entrecot i poseu-lo a rostir. Si disposeu d’un termòmetre de carn, retireu el tall quan hagi arribat a una temperatura interna d’uns 50 graus, si no és així, calculeu al voltant d’una hora.

Abans de treure el tall del forn, poseu la planxa o la paella (si pot ser d’acer inoxidable) als fogons amb una mica de mantega. Quant comenci a sortir fum, afegiu la carn i afegeiu una mica més de greix. Deixeu que es dauri uns 45 segons per cada costat, sense oblidar, per descomptat, les vores.

Un cop retirada, cal deixar reposar la carn, pinteu-la primer amb una altra mica de mantega, cobriu finalment amb paper d’alumini durant deu minuts i “voilà”: llest per servir.

Segons els especialistes, quan aconseguiu dominar aquesta tècnica oblidareu tots els altres mètodes per preparar el bistec que havieu après fins ara.

Us deixem un vídeo que il·lustra molt bé aquest sistema: